Liposukcija


VIBRO LIPOSUKCIJA
Liposukcija je metoda s katero se s pomočjo negativnega tlaka (z aspiracijo) trajno odstranjuje podkožno mastno tkivo na tistih mestih, kjer je prišlo do njegovega prekomernega nabiranja. V tkivo, ki se želi odstraniti z liposukcijo se sprva infiltrira posebna raztopina, ki ga razbije (hidroliposukcija). Poseg se izvaja s specialnimi kanilami, spojenimi z izvorom negativnega tlaka, ki na želeno mesto vstopajo skozi nekaj milimetrov velike incizije. Z današnjim načinom življenja, poleg prekomerne prehrane, obremenjene z nezadostno fizično aktivnostjo in premikanjem, prihaja do močnega nabiranja mastnega tkiva. To se najbolj odraža na podbradku, zgornjem in spodnjem delu trebuha, pasu, zunanji in notranji strani beder, ter kolenih (predilekcijska mesta). Na teh mestih je nemogoče doseči zadovoljiv rezultat z dieto, vadbo ali s kozmetičnim tretmanom, temveč samo z odstranjevanjem mastnega tkiva z metodo liposukcije. Prav zaradi tega je ta operacija v svetu vse pogostejša in skorajda ni dela telesa, s katerega se s to metodo ne more odstraniti višek mastnega tkiva (roke, hrbet, meče, zadnjica) in na ta način doseči zadovoljivo telesno figuro. V bistvu na tretiranih delih telesa ne bo več prihajalo do ponovnega nabiranja maščobnega tkiva. Pred operacijska priprava je odvisna od anestezije, v kateri se poseg izvaja, nanaša pa se na laboratorijske analize krvi in urina, EKG- ja. Operacija se lahko izvede tudi v lokalni anesteziji, kar je odvisno od velikosti območja, ki se namerava tretirati, ter spinalni za spodnji del trebuha in splošni anesteziji. Po kirurškem posegu se v stacionarju poliklinike ostane en dan. Nekaj dni se je potrebno izogibati večjim fizičnim aktivnostim. Po operaciji je potrebno 30-60 dni nositi specialni steznik. Predvsem zaradi dokončne uspešnosti je liposukcija postala v svetovnih razmerah, številka ena estetske kirurgije.


LASER LIPOLIZA (LASER LIPOSUKCIJA)
Danes so liposukcije z svojimi posameznimi variacijami sigurno najbolj zastopana procedura v vseh medicinskih ustanovah, ki se ukvarjajo z estestkimi operacijami širom sveta.

Zadnja novost tehnologije pri liposukciji v tem trenutku je laserska lipoliza.Gre za poseg pri katerem se topi mastno tkivo in celulit ob pomoči fotomehaničnega učinka laserskega žarka. V področje, katerega želimo tretirat vstavimo tanke laserske sonde, segrevajo se oziroma topijo vezivne podkožne membrane in ovojnice mastnih celic. Mastno tkivo se pretvarja v mastno raztopino. Velika prednost laserske lipolize je, da se z njo lahko stopi mastno tkivo pod samo kožo za razliko od standardne liposukcije, pri kateri pa to ni mogoče niti z mikrokanilami. To je nenavadno pomembno v primerih trdovratnega celulita, kot tudi v primerih korekcije neravnin po že opravljeni klasični liposukciji. Z navedenim se v podkožnem tkivu na tak način z delovanjem laserskega žarka stimulira ustvarjanje kolagena in elastina ( biostimulacija tkiva ), pa je adaptacija kože oziroma njeno stiskanje po posegu na novo nastali situaciji veliko bolj učinkovito. Po posegu koža izgleda bolj gladko, ni neravnin kot valovitosti, ki so vidni običajo po proceduri standardne liposukcije. Steznik ali tudi v manjših slučajih kompresijske nogavice se nosijo od 2-3 tedne. V kolikor se gre o topljenju mastnega tkiva do cca. 300 ml ni potrebno dodatno izsesavanje mastne raztopine ( INTERSTITIAL LASER LIPOPLASTY – Kim and Geronemus 2006 ), pri obsežnih posegih se to opravlja običajno z manualno liposukcijo na šprice z kanilami izredno malega premera ( LASER ASSISTED LIPOSUTCTION – Badin


TOREJ… KAKŠNA JE RAZLIKA MED VIBRO IN LASER LIPOSUKCIJO...


VIBRO LIPOSUKCIJA

Vibro liposukcija je metoda s katero se s pomočjo negativnega tlaka (z aspiracijo) trajno odstranjuje podkožno mastno tkivo na tistih mestih, kjer je prišlo do njegovega prekomernega nabiranja. V tkivo, ki se želi odstraniti z liposukcijo se sprva infiltrira posebna raztopina, ki ga razbije (hidroliposukcija). Poseg se izvaja s specialnimi kanilami, spojenimi z izvorom negativnega tlaka, ki na želeno mesto vstopajo skozi nekaj milimetrov velike incizije. Po operaciji je potrebno 30-60 dni nositi specialni steznik. Steznik je kozne barve in je pod oblacili popolnoma neviden.

LASER LIPOSUKCIJA
Laser liposukcija je metoda pri katerem se topi mastno tkivo in celulit ob pomoči fotomehaničnega učinka laserskega žarka. V področje, katerega želimo tretirat vstavimo tankelaserske sonde, segrevajo se oziroma topijo vezivne podkožne membrane in ovojnice mastnih celic. Mastno tkivo se pretvarja v mastno raztopino. Velika prednost laserske lipolize je, da se z njo lahko stopimastno tkivo pod samo kožo za razliko od standardne liposukcije, pri kateri pa to ni mogoče niti z mikrokanilami. To je nenavadno pomembno v primerih trdovratnega celulita, kot tudi v primerih korekcije neravnin po že opravljeni klasični liposukciji.

Z navedenim se v podkožnem tkivu na tak način z delovanjem laserskega žarka stimulira ustvarjanje kolagena in elastina ( biostimulacija tkiva ), pa je adaptacija kože oziroma njeno stiskanje po posegu na novo nastali situaciji veliko bolj učinkovito. Po posegu koža izgleda bolj gladko,ni neravnin kot valovitosti, ki so vidni običajo po proceduri standardne liposukcije. Po operaciji je potrebno 30-60 dni nositi specialni steznik. Steznik je kozne barve in je pod oblacili popolnoma neviden.

PREDNOSTI LASER LIPOSUKCIJE :
Laser lipoliza je najnovešja tehnika ki omogoča emulzifikacijo tudi najtršega mastnega tkiva. Ob boljši adaptilnosti kože vezane za stimulacijo kolagena in elastina ( neokolageneza – lifting učinek! ), znatno majšje je krvavenje (laserski žarek korigira manjše krve žilice), posledično temu je manjša tudi modrikavost. Zelo pomembno je tudi navesti manjši pooperativni čas okrevanja, reduciranje poopertivnih bolečin in eventuelnih vnetnih reakcij. Vse navedeno pripomore k znatno krajšem pooperativnem okrevanju z značajno boljšimi končnimi rezultati, ki se ob izvrstem odstranjevanju mastnih oblog odražajo tudi v boljši kondiciji kože tretiranega področja. Vhodni rezi skozi katere vstavimo lasersko optično nit in mikrokanilo so široki 1-2 mm.

KOMPLET LASER LIPOSUKCIJA
( trebuh, boki, zadnjica, noge )

CENA: 2300 EUR

V ceno je vsteto: pregled, komplet vse laboratorijske preiskave in izvidi pred posegom, anestezija, poseg, pooperacijski pripomočki oz. oblacila ( kot npr: kompresijsko oblacilo po liposukciji ), nocitev na kliniki v enoposteljni sobi z kopalnico, wc-jem, televizorjem...ter vsi pooperativni pregledi, ki so po dogovoru  in seveda v primeru potrebe ali nezadovoljstva tudi korekcija. Korekcija se v primeru potrebe opravlja brezplačno oz je zastonj.

Fotografije primerov pred in po posegu liposukcije, si lahko ogledate na naši novi spletni strani oz. na spodnjih povezavah:

PRIMER 1
PRIMER 2
PRIMER 3
PRIMER 4
PRIMER 5
LASTNE FOTOGRAFIJE


 DOMOV